Pečená sýrová jablíčka

Suroviny

jablek

4 ks

nivy

4 plátky

madelandu (nebo jiného tučného sýru)

4 plátky

feferonek

4 ks

bazalky (lístky)

4 ks

Postup přípravy:

Jablka omyjeme, opatrně z nich vypíchneme jádřince, vložíme je do kastrolu, podlijeme 5dl vody a povaříme asi 4 minuty. Během varu je podle potřeby otočíme, aby se provařila stejnoměrně. Pak jablka přeložíme do zapékací misky, středy vyplníme nivou a každé jablko zakryjeme na povrchu plátkem sýru. Vložíme je do trouby vyhřáté na 170˚C a pečeme asi 10 minut. Těsně před podáváním zapíchneme do středů jablek s roztavenou nivou párátka s napíchnutou feferonkou a každé jablíčko ozdobíme lístkem bazalky.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.11.2016 1:46| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist