Pečená sýrová jablíčka

Suroviny

jablek

4 ks

nivy

4 plátky

madelandu (nebo jiného tučného sýru)

4 plátky

feferonek

4 ks

bazalky (lístky)

4 ks

Postup přípravy:

Jablka omyjeme, opatrně z nich vypíchneme jádřince, vložíme je do kastrolu, podlijeme 5dl vody a povaříme asi 4 minuty. Během varu je podle potřeby otočíme, aby se provařila stejnoměrně. Pak jablka přeložíme do zapékací misky, středy vyplníme nivou a každé jablko zakryjeme na povrchu plátkem sýru. Vložíme je do trouby vyhřáté na 170˚C a pečeme asi 10 minut. Těsně před podáváním zapíchneme do středů jablek s roztavenou nivou párátka s napíchnutou feferonkou a každé jablíčko ozdobíme lístkem bazalky.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.11.2016 1:46| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist