Pečená panenka s banány a rumovými rozinkami

Suroviny

vepřové panenky
800 g
banánů
2 ks
cibule
1 ks
rozinek předem namočených v rumu
2 PL
oleje
3 PL
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Očištěnou vepřovou panenku ze všech stran osolíme a vložíme ji do mísy. Banány a cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, obložíme jimi maso v míse, vše zalijeme olejem a posypeme rumovými rozinkami. Opatrně promícháme, mísu zakryjeme potravinovou fólií a necháme asi 2 hodiny uležet v chladničce. Pak maso i s ostatními přísadami přeložíme do zapékací mísy a pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Hotovou panenku nakrájíme na plátky a podáváme ji přelitou omáčkou z pekáče. Jako příloha se hodí rýže nebo opečené brambory.

Hodnocení

2  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.11.2016 4:26

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist