Panenka s červeným zelím a jablky

Suroviny

červeného zelí
500 g
cukru
30 g
červené cibule
1 ks
sádla
1 PL
červeného vína
200-250 ml
jablek
2 ks
bílého drobného hroznového vína bez peciček
200 g
citrónu
1 ks
vepřové panenky
1 ks
oleje
2 PL
sůl
dle chuti
drcený barevný pepř
dle chuti
tymián
dle chuti

Postup přípravy:

Na sádle zpěňte nakrájenou cibuli, zasypte ji cukrem, promíchejte a nechte cukr zcela rozpustit. Přidejte nakrájené zelí, podlijte vínem, osolte a zvolna duste doměkka. Podle potřeby podlévejte, ale teprve tehdy, když je tekutina téměř vyvařená. Ke konci zelí zalijte citrónovou šťávou. Nakonec přidejte oloupaná na kostičky nakrájená jablka, omyté a otrhané hroznové víno, dobře promíchejte a společně krátce prohřejte. Mezitím panenku nakrájejte na tenké proužky, posypte je tymiánem, opepřete, potřete olejem a spleťte do copánků. Nechte je v chladu krátce rozležet, pak je z obou stran upečte na grilu nebo na pánvi a osolte. Maso podávejte k dušenému zelí s pečivem či různě upravenými bramborami.

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.2.2017 5:18| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist