Panenka s červeným zelím a jablky

Suroviny

červeného zelí

500 g

cukru

30 g

červené cibule

1 ks

sádla

1 PL

červeného vína

200-250 ml

jablek

2 ks

bílého drobného hroznového vína bez peciček

200 g

citrónu

1 ks

vepřové panenky

1 ks

oleje

2 PL

sůl

dle chuti

drcený barevný pepř

dle chuti

tymián

dle chuti

Postup přípravy:

Na sádle zpěňte nakrájenou cibuli, zasypte ji cukrem, promíchejte a nechte cukr zcela rozpustit. Přidejte nakrájené zelí, podlijte vínem, osolte a zvolna duste doměkka. Podle potřeby podlévejte, ale teprve tehdy, když je tekutina téměř vyvařená. Ke konci zelí zalijte citrónovou šťávou. Nakonec přidejte oloupaná na kostičky nakrájená jablka, omyté a otrhané hroznové víno, dobře promíchejte a společně krátce prohřejte. Mezitím panenku nakrájejte na tenké proužky, posypte je tymiánem, opepřete, potřete olejem a spleťte do copánků. Nechte je v chladu krátce rozležet, pak je z obou stran upečte na grilu nebo na pánvi a osolte. Maso podávejte k dušenému zelí s pečivem či různě upravenými bramborami.

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.2.2017 5:18| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist