Ovocné koláče s drobenkou

Suroviny

hladká mouka
1/2 kg
cukr písek
3/4 hrnek
vanilkový cukr
1 balíček
sůl
špetka
droždí
1 kostka
šlehačka
1 ks
žloutek
4 ks
olej
8 PL
máslo
1 ks
cukr
1 ks
hrubá mouka
1 ks
dětská krupička
1 ks

Postup přípravy:

Na těsto: ½ kg (2 čtvrtlitrové hrnky rovné hladké mouky), 3/4 hrnek cukru písku, 1 vanilkový cukr + 1x špetka soli, 1kostička droždí, 1 šlehačka Olma, 4 žloutky, 8 lžic oleje

Na drobenku: 1 díl másla, 1 díl cukru, 1 díl hrubé mouky, 1 díl dětské krupičky

Mouku smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, solí, olejem a vše dobře promícháme. Kvásek připravíme rozmícháním droždí se lžičkou mouky, cukru a 2 lžícemi teplé vody.

Do směsi přidáme tekutou šlehačku Olma a kvásek. Zaděláme těsto, přidáme žloutky a promícháme.

Těsto zhoustne při kynutí, propracováváme tak dlouho, dokud se nám nedělají bubliny a necháme cca 1 hodinu kynout ( mezi touto dobou 2 x těsto propracujeme).

Po vykynutí rozdělíme těsto na 8 větších bochánků a dáme je na plech ( na pečící papír) cca 5 cm od sebe a od okrajů plechu. Bochánky vytvarujeme na placičky a potřeme je celé rozšlehaným vejcem a necháme cca 5 minut nakynout.

Na tyto placičky klademe ovoce (borůvky, meruňky, jablka, hrušky) a dáme do trouby péct při 170 stupních cca 5 minut a po té vyndáme plech z trouby a přidáme na koláče drobenku a pečeme dozlatova.

V případě, že zachováte tento postup, tak ovoce nepustí šťávu a koláče nejsou „mokré“.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist