Neodolatelné sušenky s pudinkem a vanilkou

Suroviny

hladké mouky
500 g
pískového cukru
150 g
vejce
2 ks
mléka
3-5 PL
kypřícího prášku
1/2 ks
vanilka nebo vanilkový cukr
másla nebo rostlinného tuku
100 g
žloutky nebo 2 vejce
4 ks
vanilka
škrobové moučky (pudinkového prášku)
250 g

Postup přípravy:

Základní: 500 g hladké mouky, 150 g pískového cukru, 2 vejce, 5 lžic mléka, 1/2 sáčku kypřicího prášku

Jemné: 420 g hladké mouky, 280 g másla nebo rostlinného tuku, 140 g pískového cukru, 4 žloutky nebo 2 vejce, vanilka

S pudinkem: 250 g hladké mouky, 250 g škrobové moučky (pudinkového prášku), 200 g pískového cukru, 100 g másla nebo rostlinného tuku, 1 vejce, 3 – 5 lžic mléka

Postup I:
Na desku prosejeme mouku s kypřicím práškem a přidáme všechny sypké přísady. Rozdrobíme změklé máslo, přidáme vejce a mléko. Vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na několik dílů a vytvoříme bochánky. Každý rozválíme na plát asi 2 mm silný a vykrajujeme tvary formičkami nebo rádýlkem.

Postup II:
Elektrickým šlehačem ušleháme změklé máslo s cukrem do pěny, přidáme mléko a vanilku a opět vyšleháme. Potom přidáváme mouku s kypřicím (i pudinkovým) práškem a dobře promícháme. Na sušenky můžeme použít lis s příslušným nástavcem. Pečeme na vymazaném nebo pečicím papírem vyloženém plechu při teplotě asi 200 °C.

Upečené sušenky asi po 3 minutách sundáme z plechu, necháme vychladnout a uložíme do dózy s těsným uzávěrem.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist