Mušle sv. Jakuba s těstovinami

Suroviny

těstoviny
150 g
barevné papriky
3 ks
cherry rajčátka
100 g
uvařený hrách
100 g
majonéza
100 g
mušle sv. Jakuba
300 g
sůl, pepř
dle chuti
olej
150 ml
žloutky
2 ks
citrónová šťáva
2 PL
kečup
3 PL
koňak
2 PL
šlehačka
150 ml
nasekaná petržel
dle chuti

Postup přípravy:

Dressing 1000 ostrovů: 2 žloutky, 2 lžíce citrónové šťávy, 150 ml oleje, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce koňaku, 150 ml šlehačky, nasekanou petržel, pepř a sůl.
Všechny přísady promícháme a nakonec pomalu přidáváme za stálého šlehání olej, až se vytvoří hustá emulze.

Krátké těstoviny (mušličky) uvaříme ve slané vodě doměkka. Důkladně omytou zeleninu nakrájíme přibližně na stejně velké kousky. Mušle osolíme, opepříme a osmahneme z obou stran zprudka na oleji dozlatova. Zeleninu promícháme s dressingem, přidáme osmahnuté mušle a podáváme na škeblích z mušlí.

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.3.2017 9:48| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist