Masové koule s dýňovým ragú

Suroviny

Mleté maso (ideálně směs hovězího a vepřového)

500 g

Vejce

1 ks

Sýr Krolewski 45% (bloček)

100 g

sůl, pepř

dle chuti

Dýně Hokkaido

400 g

Cibule

2 ks

Tymián

1 snítka

Zelená petrželová nať

1 snítka

Máslo

1 PL

Postup přípravy:

Do mletého masa vyklepněte vajíčko, dochuťte česnekem, solí a pepřem. Důkladně promíchejte. Dle chuti lze přidat i oblíbené koření. Z dochuceného masa vytvarujte kuličky. Dovnitř každé dejte kostičku sýra a kuličku pořádně uzavřete a vytvarujte. Kuličky naskládejte do pekáče. Jakmile bude pekáč plný, dejte vše péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte asi 20 minut. Celková doba pečení se odvíjí od velikosti kuliček.
Zatímco se pečou kuličky, připravte si dýňové ragú. Dýni omyjte a nakrájejte na malé kostky. Cibuli nakrájejte na jemno. Ve velké pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli. Po pěti minutách přidejte dýni. Dochuťte tymiánem, solí a pepřem. Opékejte, dokud dýně nebude měkká. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželovou nať. Kuličky s ragú na závěr posypte strouhaným sýrem. Podávejte s bramborovou kaší.

Foto: Sýr Krolewski

Hodnocení

3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.12.2017 1:53

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist