Lilky nadívané zeleninou se zálivkou

Suroviny

lilek

4 ks

olej

250 ml

cibule

3 ks

paprika

5 ks

feferonka (nemusí být)

1 ks

rajčata

3 ks

česnek

1 hlavička

nasekaná zelená petrželka

1 hrst

sůl, pepř

dle chuti

hladká mouka

2 PL

rajčatová štáva

100 ml

Postup přípravy:

Zálivka: 2 lžíce hladké mouky, 50 ml oleje, 100 ml rajčatové šťávy, sůl, pepř

Lilky důkladně omyjte a osušte, odkrojte stopky a každý příčně nařízněte. Opečte lilky na oleji a dejte na stranu. Na tomtéž oleji osmažte nadrobno nakrájené cibule, papriky, feferonku a rajčata. Do osmažené směsi přidejte nasekaný česnek, osolte podle chuti a dobře promíchejte. Řezy v lilcích naplňte zeleninovou směsí a lilky narovnejte do zapékací mísy. Trochu je podlijte vodou a vložte do předehřáté trouby. Pečte při 200 °C asi 30 minut. Mouku osmahněte na oleji, přidejte rajskou šťávu, osolte, opepřete a povařte. Šťávou zalijte lilky a nechte v troubě ještě krátce zapéci.

Tip: podávejte s čerstvým pečivem nebo opečenými bramborami.

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist