Klobásové koláčky

Suroviny

hladké mouky
200 g
polohrubé mouky
200 g
tuku (Hera)
200 g
vejce
1 ks
cibule
1 ks
pikantní klobásy
100 g
eidamu
150 g
sůl
tvarohu
100 g
smetanového sýra
100 g
másla
50 g
sůl, pepř

Postup přípravy:

Těsto: 200 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 200 g tuku (hera), 1 vejce, 1 cibule, 100 g pikantní klobásy, 150 g eidamu, sůl

Náplň: 100 g tvarohu, 100 g smetanového sýra, 50 g másla, sůl, pepř

Smícháme obě mouky a sůl. Klobásu oloupeme a na masovém strojku umeleme s cibulí. Eidam nastrouháme na jemno. K mouce přidáme umletou směs, změklý tuk a vejce – vypracujeme těsto, které necháme chvíli odpočinout. Pak vyválíme plát asi 1/2 cm silný a vykrajujeme kolečka – u poloviny z nich také vykrájíme středy. Pečeme při 200°C do zlatova. Po vychladnutí slepujeme k sobě plná a vykrájená kolečka náplní vyšlehanou do pěny z výše uvedených surovin.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
17.7.2013 4:18| autor: lidka2

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist