Kachní prsíčka v pikantní marinádě

kachni-prsicka-v-pikantni-marinade-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

kachní prsíčka (jedna porce asi 200 g)
4 porce
med
2 PL
česnek
8 stroužků
barevný drcený pepř
1 PL
sójová omáčka
4 PL
kečup
4 PL
mletý koriandr (nebo 1 lžíce čerstvého)
1 ČL
nastrouhaný čerstvý zázvor
1 PL
grilovací koření
dle chuti
rýžové nudle
1 balíček
pórek (jen zelená část)
1 ks
červená paprika
1 ks
olej
2 PL
sezamové semínko
2 PL
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Rýžové nudle: 1 balíček rýžových nudlí , 1 pórek (jen zelená část), 1 červená paprika, 2 lžíce oleje, 2 lžíce sezamových semínek, 4 stroužky česneku, sůl.

Pórek a papriku očistíme, nakrájíme na nudličky, opečeme na oleji, osolíme, ochutíme rozdrceným česnekem a posypeme sezamem. Přidáme nudle uvařené podle návodu na obalu a lehce promícháme.

Kachní prsa omyjeme, osušíme a ochutíme grilovacím kořením a částí drceného pepře. Z medu, zázvoru, koriandru, zbylého drceného pepře, sójové omáčky, kečupu a jemně nastrouhaného česneku připravíme marinádu, do které prsa naložíme a necháme nejméně 12 hodin marinovat. Pak je rozložíme na hlubší plech, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a za stálého polévání marinádou je upečeme doměkka a dozlatova. Upečená prsíčka nakrájíme na plátky (aby vynikla jejich růžová barva uvnitř), rozložíme na talíře a podáváme s rýžovými nudlemi.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.6.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist