Těsto: 260 g hladké mouky, špetka soli, citrónová kúra, 20 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, ½ balíčku sušeného droždí, asi 1/8 l vlažného mléka, 20 g másla, 1 žloutek, máslo na pomazání briožků a na vymaštění hrnečků
Náplň: 200 g měkkého tvarohu, 1 balíček vanilkového cukru, meruňky
Prosátou mouku v míse osolíme, přidáme cukr, citrónovou kůru, droždí a promícháme. Pak vmícháme rozpuštěné máslo, žloutek a podle potřeby vlažným mlékem zaděláme těsto. Dáme na teplé místo vykynout. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále asi 1 cm silně a vykrájíme čtverce. Na každý čtverec dáme po lžíci utřeného tvarohu s cukrem a doprostřed omytou a osušenou meruňku. Konce těsta přitiskneme z každé strany k sobě, vložíme do vymaštěného hrnečku a z kousku těsta navrch vždy položíme kuličku. Necháme ještě 10-15 minut vykynout. Potřeme máslem a upečeme v dobře předehřáté troubě asi 20-25 minut při 180°C. Po vychladnutí lehce vyjmeme z hrnečků a pocukrujeme.