Dýně se šunkou a brusinkami

Suroviny

dýně Hokaido
1 ks
brusinek (čerstvé nebo mražené)
50 g
másla
30 g
oleje
1 PL
hnědého cukru
1-2 PL
bio citrónů
2 ks
pomerančů
1 ks
citrnóvé kůry
1 ČL
skořice
1/2 ČL
chilli
1 špetka
čerstvě mletý pepř
dle chuti
sůl
dle chuti
šunka nebo uzené maso
dle potřeby
cukr
dle chuti

Postup přípravy:

Dýni překrojte, vydlabejte a oloupejte. Dužinu nakrájejte na kousky. Rozehřejte na pánvi lžíci másla s olejem, přidejte dýni a 1-2 minuty míchejte, zvolna opékejte. Podle chuti osolte a opepřete. Přidejte brusinky, chilli, posypte cukrem, skořicí, citrónovou kůrou, zalijte šťávou z citrónů a pomeranče. Na malém plamínku zvolna vařte, až je dýně měkká. Šunku nebo uzené maso nakrájejte na plátky a opečte je na pánvi potřené tukem, nebo opečte na grilu. Dýni rozdělte na talíře, přidejte opečenou šunku a přelijte zbylou šťávou.

Hodnocení

2.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.8.2016 8:12| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist