Dušené kedlubny s novými bramborami

Suroviny

kedluben

4-5 ks

malé mrkve

1 ks

másla

40 g

hladké mouky

1 ČL

strouhaného muškátového oříšku

1 špetka

nových brambor

600 g

sůl, mletý pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Brambory očistěte, vložte do vařící osolené vody a uvařte doměkka. Oloupané kedlubny nakrájejte na dílky, dejte do kastrolu, přidejte na nudličky nakrájenou mrkev, trochu podlijte a poduste doměkka asi 7 minut. V kastrole by mělo zůstat ještě trochu tekutiny, pak přidejte máslo rozemnuté s hladkou moukou, dochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem, můžete přidat i horní mladé kedlubnové lístky a společně jen krátce, zvolna povařte. Na závěr můžete vmíchat i brambory.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.10.2016 10:23

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist