Dušené kedlubny s novými bramborami

Suroviny

kedluben
4-5 ks
malé mrkve
1 ks
másla
40 g
hladké mouky
1 ČL
strouhaného muškátového oříšku
1 špetka
nových brambor
600 g
sůl, mletý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Brambory očistěte, vložte do vařící osolené vody a uvařte doměkka. Oloupané kedlubny nakrájejte na dílky, dejte do kastrolu, přidejte na nudličky nakrájenou mrkev, trochu podlijte a poduste doměkka asi 7 minut. V kastrole by mělo zůstat ještě trochu tekutiny, pak přidejte máslo rozemnuté s hladkou moukou, dochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem, můžete přidat i horní mladé kedlubnové lístky a společně jen krátce, zvolna povařte. Na závěr můžete vmíchat i brambory.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.10.2016 10:23

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist