Domácí krtkův dort s banány a šlehačkou

Suroviny

hladká mouka

20 dkg

moučkový cukr

10 dkg

skořice

1 KL

jedlá soda

3/4 KL

kakao

1 PL

vanilkový cukr

2 balíčky

vejce

1 ks

marmeláda

1 PL

olej

2-3 PL

mléko

125 ml

banány

3-4 ks

zakysaná smetana

1 balení

šlehačka ke šlehání

1 balení

velký bílý jogurt selský

1 ks

strouhaná čokoláda

dle libosti

Postup přípravy:

Korpus: 20 dkg hladké mouky, 10 dkg moučkového cukru, 1 kávová lžička skořice, 3/4 kávové lžičky jedlé sody, 1 polévková lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 1 polévková lžíce marmelády, 2-3 polévkové lžíce oleje, 125 ml mléka, 3-4 banány

Krém: 1 zakysaná smetana, 1 šlehačka ke šlehání, 1 velký bílý jogurt selský (je hustý), 1 vanilkový cukr, strouhaná čokoláda

Nejprve si připravte krém a dejte ho do lednice (smícháte všechny ingredience). Na korpus všechny sypké složky smícháme, přidáme ostatní ingredience. Hladké těsto nalijeme do moukou vysypané dortové formy a dáme péct na 165 stupňů Celsia cca 20 minut (zkoušejte párátkem). Z vychladlého korpusu vydlabeme vnitřek (1 cm od okrajů) a dejte stranou. Do díry poskládáme podél rozříznuté banány. Pak přidejte krém a posypete těstem z díry. Hotový dort dejte do lednice a podávejte až DRUHÝ DEN!!!! Krém pěkně ztuhne a půjde perfektně krájet.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.7.2018 2:00| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist