Domácí krtkův dort s banány a šlehačkou

Suroviny

hladká mouka
20 dkg
moučkový cukr
10 dkg
skořice
1 KL
jedlá soda
3/4 KL
kakao
1 PL
vanilkový cukr
2 balíčky
vejce
1 ks
marmeláda
1 PL
olej
2-3 PL
mléko
125 ml
banány
3-4 ks
zakysaná smetana
1 balení
šlehačka ke šlehání
1 balení
velký bílý jogurt selský
1 ks
strouhaná čokoláda
dle libosti

Postup přípravy:

Korpus: 20 dkg hladké mouky, 10 dkg moučkového cukru, 1 kávová lžička skořice, 3/4 kávové lžičky jedlé sody, 1 polévková lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 1 polévková lžíce marmelády, 2-3 polévkové lžíce oleje, 125 ml mléka, 3-4 banány

Krém: 1 zakysaná smetana, 1 šlehačka ke šlehání, 1 velký bílý jogurt selský (je hustý), 1 vanilkový cukr, strouhaná čokoláda

Nejprve si připravte krém a dejte ho do lednice (smícháte všechny ingredience). Na korpus všechny sypké složky smícháme, přidáme ostatní ingredience. Hladké těsto nalijeme do moukou vysypané dortové formy a dáme péct na 165 stupňů Celsia cca 20 minut (zkoušejte párátkem). Z vychladlého korpusu vydlabeme vnitřek (1 cm od okrajů) a dejte stranou. Do díry poskládáme podél rozříznuté banány. Pak přidejte krém a posypete těstem z díry. Hotový dort dejte do lednice a podávejte až DRUHÝ DEN!!!! Krém pěkně ztuhne a půjde perfektně krájet.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 18x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.7.2018 2:00| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist