Domácí jahodový termix

Suroviny

mléko
600 ml
jahodový pudink
1,5 ks
měkký tvaroh
380 g
drobnějších jahody
320 g
cukr krupice
50 g
cukrářské piškoty
8 ks

Postup přípravy:

Ve 250 ml mléka rozmícháme pudinkový prášek. Zbylé mléko zahřejeme na mírném ohni k bodu varu, potom přimícháme pudink a za neustálého míchání vaříme 2 minuty. Pak za častého míchání necháme vychladnout. Tvaroh našleháme s cukrem a po dávkách do něj zašleháváme vychladlý pudink. Až je směs dokonale hladká, zakryjeme folií a necháme zhruba 3/4 hodiny v chladničce. Jahody omyjeme, zbavíme stopek a osušíme. Stranou si ponecháme 12 menších jahod, ostatní rozkrájíme na drobné kousky a vmícháme do vychlazeného termixu. Termix rozdělíme do misek, ozdobíme půlkami jahod a můžeme podávat.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.4.2018 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist