Domácí jahodový termix

Suroviny

mléko

600 ml

jahodový pudink

1,5 ks

měkký tvaroh

380 g

drobnějších jahody

320 g

cukr krupice

50 g

cukrářské piškoty

8 ks

Postup přípravy:

Ve 250 ml mléka rozmícháme pudinkový prášek. Zbylé mléko zahřejeme na mírném ohni k bodu varu, potom přimícháme pudink a za neustálého míchání vaříme 2 minuty. Pak za častého míchání necháme vychladnout. Tvaroh našleháme s cukrem a po dávkách do něj zašleháváme vychladlý pudink. Až je směs dokonale hladká, zakryjeme folií a necháme zhruba 3/4 hodiny v chladničce. Jahody omyjeme, zbavíme stopek a osušíme. Stranou si ponecháme 12 menších jahod, ostatní rozkrájíme na drobné kousky a vmícháme do vychlazeného termixu. Termix rozdělíme do misek, ozdobíme půlkami jahod a můžeme podávat.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.4.2018 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist