Cuketové minišpízy

Suroviny

cherry rajčat
300 g
debrecínky
16 plátků
cukety
1 ks
olivového oleje
1 PL
sůl
dle chuti
provensálské koření
dle chuti

Postup přípravy:

Z omytých a osušených cherry rajčat oddělíme osm kousků, které rozpůlíme. Také napolovic překrájíme debrecínku. Z omyté cukety nakrájíme pomocí škrabky na brambory osm tenkých dlouhých plátků, které překrojíme, takže budeme mít 16 kousků. Nyní vezmeme půlku rajčete a zatočíme ji nejprve do půl plátku uzeniny a pak také do plátku cukety. Napíchneme na špízovou jehlu. Takto zpracujeme všechny suroviny. Na každou jehlu navlékneme dvě roličky. Minišpízy potřeme olejem, mírně osolíme a posypeme provensálským kořením. Rozložíme je na plech pokrytý pečicím papírem. Dáme do trouby vyhřáté na 195° C. Pečeme přibližně 15 minut. Podáváme s opečenou bílou vekou a suchým bílým vínem.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.9.2016 10:39| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist