Cuketové minišpízy

Suroviny

cherry rajčat
300 g
debrecínky
16 plátků
cukety
1 ks
olivového oleje
1 PL
sůl
dle chuti
provensálské koření
dle chuti

Postup přípravy:

Z omytých a osušených cherry rajčat oddělíme osm kousků, které rozpůlíme. Také napolovic překrájíme debrecínku. Z omyté cukety nakrájíme pomocí škrabky na brambory osm tenkých dlouhých plátků, které překrojíme, takže budeme mít 16 kousků. Nyní vezmeme půlku rajčete a zatočíme ji nejprve do půl plátku uzeniny a pak také do plátku cukety. Napíchneme na špízovou jehlu. Takto zpracujeme všechny suroviny. Na každou jehlu navlékneme dvě roličky. Minišpízy potřeme olejem, mírně osolíme a posypeme provensálským kořením. Rozložíme je na plech pokrytý pečicím papírem. Dáme do trouby vyhřáté na 195° C. Pečeme přibližně 15 minut. Podáváme s opečenou bílou vekou a suchým bílým vínem.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.9.2016 10:39| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist