Chlebíčky s houbami a slaninou

chlebicky-s-houbami-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

hlíva ústřičná
300 g
česnek
3 stroužky
nasekaná listová petržel
1 hrst
olivový olej
dle chuti
sůl
dle chuti
červená paprika
1 ks
prorostlá slanina
dle chuti
bageta nebo chleba
dle potřeby

Postup přípravy:

Na zahřátém oleji osmahneme plátky slaniny, přidáme nakrájený česnek, nasekanou petržel, omytou papriku nakrájenou na proužky, nadrobno nakrájené houby a na malém plameni dusíme pod poklicí 7-8 minut. Posledních pár minut sundáme poklici, aby šťáva zredukovala. Podáváme na opečených krajíčcích bílého chleba nebo bagety, před podáváním ještě zasypeme čerstvou petrželí. Chlebíčky můžeme ještě dochutit strouhaným sýrem.

Tip: takto připravené houby můžeme servírovat také s těstovinami, nebo jako přílohu k masu.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.3.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist