Chipa

Suroviny

Manioková mouka/hladká mouka

450 g

Máslo

120 g

Vejce

4 ks

Sýr Krolewski 45 %

225 g

Semínka anýzu

1 PL

Sůl

1/2 PL

Mléko

120 g

Postup přípravy:

Troubu si předehřejeme na 215°C.

Ve stolním mixéru necháme pár minut míchat máslo a vejce, do kterého přimícháme nastrouhaný sýr Krolewski a semínka anýzu. Bokem v mléku rozpustíme sůl a přidáme ji do směsi. Poté pomalu přisypejte mouku a nechte míchat, dokud se těsto pěkně nespojí.

Těsto rozdělte na čtvrtiny, z každé části těsta pak uplácejte čtyři stejně velké kuličky, přikryjte je a nechte v lednici na zhruba 20 minut.

Každou kuličku rozválejte na váleček a konce zahněte k sobě do tvaru podkovy. Ty poté vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, nechte mezi nimi dostatek místa, aby se nespekly dohromady. Pečte 20 až 25 minut dozlatova.

Více receptů naleznete na www.syrnadzlato.cz.

Hodnocení

1.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.3.2018 10:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist