Brokolice zapečená ve vaječném závoji se sýrem

Suroviny

brokolice

1 kg

vejce

6 ks

ementál (nastrouhaný)

100 g

smetana

2,5 dcl

mléko

2 dcl

škrobová moučka

1 PL

muškátový květ

dle chuti

mletý bílý pepř

dle chuti

sůl

dle chuti

máslo na vymazání

dle potřeby

Postup přípravy:

Brokolici dobře očistíme, uvaříme v osolené vodě do poloměkka a ihned vložíme do ledové vody (zachová si hezky zelenou barvu). Vejce rozšleháme s mlékem, smetanou, nastrouhaným sýrem a škrobovou moučkou, osolíme, opepříme a ochutíme špetkou muškátového květu. Mističky (z varného skla, keramické apod.) vymažeme máslem a naplníme osušenou a překrájenou brokolicí. Doplníme je připravenou vaječnou hmotou tak, aby sahala asi 1 – 2 cm pod okraj a přikryjeme papírem na pečení. Mističky vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a zapékáme asi 40 minut (máme-li větší mističky, tak i déle). Jakmile se pečící papír zdvihne asi 2 cm nad okraj, vyjmeme mističky z trouby a papír odstraníme (obsah v mističkách, díky kterému se papír nadzdvihl, opět klesne). Podáváme ihned jako lehké, výživné, barevné a hlavně dobré jídlo.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.2.2017 9:52| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist