Sníh: 3 bílky, špetka soli, 90 g pískového cukru, 90 g moučkového cukru, 2 lžičky škrobové moučky
Zdobení: 200 g kompotovaných mandarinek, 3 lžíce mandarinkové nebo pomerančové šťávy (může být i pomerančový nebo mandlový likér), 2 kelímky smetany ke šlehání, 1 ztužovač šlehačky, cukr podle chuti, kandovaná pomerančová kůra
Bílky vyšlehejte se solí do pěny, přidejte pískový cukr a ušlehejte tuhý sníh. Moučkový cukr prosejte, smíchejte se škrobovou moučkou a lehce vmíchejte do sněhu. Hmotou naplňte cukrářský sáček a na pečícím papírem vyložený plech nastříkejte hromádky, věnečky nebo čárky. Vložte do trouby vyhřáté na 150°C a pečte (sušte) asi 2 hodiny. Kousky nechte vychladnout a opatrně sloupněte. Mandarinky nechte dobře okapat. Smetanu ušlehejte se ztužovačem do husté šlehačky, vmíchejte cukr podle chuti a pomerančovou nebo mandarinkovou šťávu. Pomocí cukrářského sáčku naneste šlehačku na polovinu bezé kousků (z ploché strany), na každý položte několik mandarinek a přiklopte druhou polovinou. Kandovanou kůru nakrájejte na velmi tenké proužky a posypte jimi dezert. Ihned podávejte.