Bezé s mandarinkami a šlehačkou

Suroviny

bílky
3 ks
sůl
1 špetka
pískový cukr
90 g
moučkový cukr
90 g
škrobová moučka
2 ČL
kompotované mandarinky
200 g
mandarinková nebo pomerančová šťáva
3 PL
smetana ke šlehání
2 balení
ztužovač šlehačky
1 balíček
cukr
dle chuti
kandovaná pomerančová kůra
dle libosti

Postup přípravy:

Sníh: 3 bílky, špetka soli, 90 g pískového cukru, 90 g moučkového cukru, 2 lžičky škrobové moučky

Zdobení: 200 g kompotovaných mandarinek, 3 lžíce mandarinkové nebo pomerančové šťávy (může být i pomerančový nebo mandlový likér), 2 kelímky smetany ke šlehání, 1 ztužovač šlehačky, cukr podle chuti, kandovaná pomerančová kůra

Bílky vyšlehejte se solí do pěny, přidejte pískový cukr a ušlehejte tuhý sníh. Moučkový cukr prosejte, smíchejte se škrobovou moučkou a lehce vmíchejte do sněhu. Hmotou naplňte cukrářský sáček a na pečícím papírem vyložený plech nastříkejte hromádky, věnečky nebo čárky. Vložte do trouby vyhřáté na 150°C a pečte (sušte) asi 2 hodiny. Kousky nechte vychladnout a opatrně sloupněte. Mandarinky nechte dobře okapat. Smetanu ušlehejte se ztužovačem do husté šlehačky, vmíchejte cukr podle chuti a pomerančovou nebo mandarinkovou šťávu. Pomocí cukrářského sáčku naneste šlehačku na polovinu bezé kousků (z ploché strany), na každý položte několik mandarinek a přiklopte druhou polovinou. Kandovanou kůru nakrájejte na velmi tenké proužky a posypte jimi dezert. Ihned podávejte.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.3.2017 7:55| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist