Zeleninová polévka
Na malém množství másla nebo oleje dozlatova osmahneme pokrájenou cibulku. Přidáme veškerou zeleninu, která se v komoře, lednici, či mrazáku nachází. Vřele doporučuji kukuřici, brokolici, hrášek a květák společně s tradiční mrkví, celerem, pastinákem a petrželí. Podusíme a posypeme přiměřenou lžící hladké, či polohrubé mouky, osolíme...
Na zeleninovou polévku raději používám čerstvou zeleninu.
Zeleninovú polievku varím, ale trochu inak, nedávam cesnak, ale pridávam cibuľu.
Použijete-li pytlík mražené zeleniny, polévka je také chutná, navíc ušetříte čas.
Zeleninové polévky máme velmi rádi. Raději než mraženou zeleninu, používám čerstvou.
rychlé, jednoduché,, proč ne, jednou za čas…
jasně , že z čerstvé zeleniny je lepší…ale toto je dobrá rychlovka
Ta zelenina nemusí být bezpodminečně zrovna mražená.
Zeleninovou polévku dělám a mám ji ráda