Škubánky s jablky a tvarohem
Brambory uvaříme doměkka, osolíme a slijeme část vody. Na bramborách ponecháme tolik vody, aby byly potopeny. Uvařené brambory rozmačkáme, zaprášíme moukou a povaříme 5 minut. Pak přidáme 20 g másla a vařečkou vypracujeme vláčné těsto. Lžící vykrajujeme škubánky, polijeme je zbývajícím máslem...
Škubánky s jablky a tvarohem – tohle bude krásně voňavá dobrota !
Škubánky,staročeské jídlo,které dělávaly naše babičky.Já je mám nejraději s makem a opečené na sádle.
škubánky milovaly moje děti které je dělají zase svým
taketo skubanky by som si hned dala,vyzeraju vyborne
tak taketo jedla ja mam radsej ako maso,urcite musim pripravit
tak toto děláme asi tak jednou měsíčně na odlehčení od masa
s jablky a tvarohem – skvělá dobrota. Vyzkoušeno – doporučuji
Zajímavý recept. Ten musím vyzkoušet. Díky za něj.
Toto jídlo znám od mámy,ale nevařím ho.
Jako dítě jsem škubánky nesnášela, ale teď je miluji opečené. Tuto variantu určitě vyzkouším.
tak takhle jsem bramborové těsto ještě nedělala – zajímavý recept
škubánky jsem už jedla, ale s jablkovým pyré ne. Zkusím.
Škubánky s jablky a tvarohem – velká dobrota, já je znám jen s mákem, nejsem proti obměně :-))))
takové věci máme doma rádi, mňam mňam 🙂