Těsto: 650 g hladké mouky, 250 g moučkového cukru, 2 lžičky jedlé sody, 2 lžičky perníkového koření, 50 g rozehřátého másla, 4 žloutky, 150 g medu, 6-7 lžíc mléka, 1 žloutek na potření perníčků
Bílková poleva: 1 bílek, 170 g prosátého moučkového cukru, pár kapek citrónové šťávy
Do mísy dáme mouku a všechny sypké ingredience. Promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko. Vypracujeme těsto, které na moukou lehce posypaném válu rozválíme. Pak formičkami nebo podle předem připravené šablony z tvrdého papíru vykrajujeme různé tvary a upečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů na plechu vyloženém pečícím papírem cca 10 minut. Upečené perníčky hned potřeme rozšlehaným žloutkem. Pak perníčky slepujeme a zdobíme hustou polevou, kterou připravíme důkladným utřením bílků s cukrem a citrónovou šťávou.