Krémová smetanová polévka s celerem

Suroviny

celer
300 g
řapíkatý celer
1 svazek
máslo
2 PL
zeleninový bujón
1 kostka
mléko
500 ml
smetana
250 ml
brambory
2 ks
sůl, pepř

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Celer a brambory očistíme a omyjeme. Očištěný celer nastrouháme na jemném struhadle. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nastrouhaný celer, osmažíme a zalijeme asi půl litrem vody. Pak do hrnce přidáme na kostičky nakrájené brambory, kostku zeleninového bujonu a vše uvaříme doměkka. Necháme chvíli zchladnout a potom rozmixujeme. Vzniklou zeleninovou kaši rozředíme mlékem a přivedeme znovu k varu. Přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer, rozředíme smetanou a ještě krátce povaříme. Hotovou polévku podle chuti osolíme a ozdobíme červeným pepřem. K polévce nejlépe chutnají toasty z bílé veky.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.6.2012 7:42| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist