Horské kyselo s houbami a vejci

Suroviny

sušené houby
2 hrsti
naložené houby v octu
1 sklenice
hladká mouka
1 PL
mléko
1/4 l
vajíčko
3 ks
cibule
1 balení
kmín
nové koření
sůl
bobkový list
pepř kuličkový
máslo na smažení

Postup přípravy:

Sušené houby povařte asi 20 minut ve dvou litrech osolené vody, spolu s kmínem a novým kořením, bobkovým listem a kuličkovým pepřem  ve „zvonečku“.

Přidejte propláchnuté houby, naložené v octu a ještě  pět minut povařte. Vajíčka usmažte na cibulce.

Mouku rozkvrdlejte ve studeném mléce, nebo smetaně. Do uvařených hub opatrně vmíchejte  závarku z mouky a na velmi mírném  ohni  pět minut povařte. Dochuťte solí a octem a vmíchejte vajíčka, usmažená na cibulce.

Podává se s vařenými, nebo rozšťouchanými brambory, omaštěnými cibulkou, usmaženou na másle.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist