Horské kyselo s houbami a vejci

Suroviny

sušené houby
2 hrsti
naložené houby v octu
1 sklenice
hladká mouka
1 PL
mléko
1/4 l
vajíčko
3 ks
cibule
1 balení
kmín
nové koření
sůl
bobkový list
pepř kuličkový
máslo na smažení

Postup přípravy:

Sušené houby povařte asi 20 minut ve dvou litrech osolené vody, spolu s kmínem a novým kořením, bobkovým listem a kuličkovým pepřem  ve „zvonečku“.

Přidejte propláchnuté houby, naložené v octu a ještě  pět minut povařte. Vajíčka usmažte na cibulce.

Mouku rozkvrdlejte ve studeném mléce, nebo smetaně. Do uvařených hub opatrně vmíchejte  závarku z mouky a na velmi mírném  ohni  pět minut povařte. Dochuťte solí a octem a vmíchejte vajíčka, usmažená na cibulce.

Podává se s vařenými, nebo rozšťouchanými brambory, omaštěnými cibulkou, usmaženou na másle.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist