Celozrnný chléb s vločkami a ořechy
Všechny suroviny smícháme dohromady a vytvoříme bochník. Přeneseme na plech s pečícím papírem, několikrát nařízneme a pečeme v rozpálené troubě na 220 °C asi 1 hodinu. Během pečení teplotu snížíme.
Jemná kynutá bábovka s rozinkami
2 hodiny středně těžké
1 hodina snadné
1 hodina snadné
1 hodina středně těžké
2 hodiny středně těžké
1 hodina obtížné
Jánošíkova placka se sýrem a brambory
1 hodina snadné
Cizrnové medailonky s jogurtovým dipem
1 hodina středně těžké
Všechny suroviny smícháme dohromady a vytvoříme bochník. Přeneseme na plech s pečícím papírem, několikrát nařízneme a pečeme v rozpálené troubě na 220 °C asi 1 hodinu. Během pečení teplotu snížíme.
já tedy pekárnu mám a nedám na ní dopustit, do té doby jsem se do kynutých těst vůbec nepouštěla neboť to hnětení mě odrazovalo. Nevím, jestli ten chléb bez droždí nebude tvrdý.
Jestli je to stejně dobré jako jednoduché, tak bych to zkusila. Nejložitější bude to mletí vloček, zkusím ponorný mixer.
také jednou recept na chléb, kde není potřeba domácí pekárna, vyzkouším
také dělám s podmáslím na jiný způsob,tohle určitě vyzkouším mám takovéto celozrnné pečivo moc ráda.Místo medu se může použít 1 lžička sladěnky(dostane se zdravé výživě),kvasnice,voda,hladká mouka z toho se udělá kvásek a přidá do těsta.Je to vynikající a krásně nadýchané pečivo a chleby,veky.Takto to připravuji.100g hladké mouky,1 lžičky sleděnky,100ml vlažné vody a 10g droždí(kvásek).