Borůvkový kompot bez vaření

Borůvky propereme pod tekoucí vodou a nechame okapat. Naplníme do čistých sklenic 2cm pod horní okraj a do každé sklenice nasypeme 1 lžíci krystalového cukru. Zalijeme vroucí vodou, zavíčkujeme a sterilujeme 10 minut při 80°C. Horké sklenice necháme vychladnout obrácené dnem vzhůru.

Diskuze

18 komentářů

    ruli

    To jsou teda recepty, v jednom chybí kolik borůvek tady zase jak velká sklenice nebo jsem úplně blbej

    j
    jankac

    Zdravý kompot.

    l
    lucik21

    budu muset vyzkoušet, vypadá to zajímavě

    t
    Tecireg

    borůvky super:) a kupodivu mi víc chutnaj tepelně upravený než čerstvý:)

    k
    krockovapavla

    Mám opravdu ráda všechno s borůvkama, mňam.

    h
    helenadon

    podobný kompot jsme dělali z rybízu

    a
    aknela11

    kompot bez vaření – hmmm velmi lákavé jen ty borůvky mi letos chybí

    Viky17

    Já nemím, co je na receptu zvláštního, žádné ovoce před sterilizací nevařím, to bych pak měla rozpadající kaši, jinak komppoty dělám všechny stejně jak je zde popsáno.

    l
    ladouch

    Dobrý nápad, až nějaké nasbírám, tak zkusím.

    x
    xxkouckaxx

    ještě tak zajet na Vysočinu a nasbírat si kbelík borůvek – to by byla dobrota !

    j
    jijina

    já také tedy kompoty předem nevařím

    D
    doublefantasy

    to je teda nějaká zvláštnost že se ovoce před zavařením nevaří?? jistě že se nevaří, to by z toho bylo pak nějaké blátíčko a potažmo marmeláda 😀

Zpět na recept

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist