Borůvkový kompot bez vaření
Borůvky propereme pod tekoucí vodou a nechame okapat. Naplníme do čistých sklenic 2cm pod horní okraj a do každé sklenice nasypeme 1 lžíci krystalového cukru. Zalijeme vroucí vodou, zavíčkujeme a sterilujeme 10 minut při 80°C. Horké sklenice necháme vychladnout obrácené dnem vzhůru.
To jsou teda recepty, v jednom chybí kolik borůvek tady zase jak velká sklenice nebo jsem úplně blbej
Zdravý kompot.
budu muset vyzkoušet, vypadá to zajímavě
borůvky super:) a kupodivu mi víc chutnaj tepelně upravený než čerstvý:)
Mám opravdu ráda všechno s borůvkama, mňam.
podobný kompot jsme dělali z rybízu
kompot bez vaření – hmmm velmi lákavé jen ty borůvky mi letos chybí
Já nemím, co je na receptu zvláštního, žádné ovoce před sterilizací nevařím, to bych pak měla rozpadající kaši, jinak komppoty dělám všechny stejně jak je zde popsáno.
Dobrý nápad, až nějaké nasbírám, tak zkusím.
ještě tak zajet na Vysočinu a nasbírat si kbelík borůvek – to by byla dobrota !
já také tedy kompoty předem nevařím
to je teda nějaká zvláštnost že se ovoce před zavařením nevaří?? jistě že se nevaří, to by z toho bylo pak nějaké blátíčko a potažmo marmeláda 😀