Výborné švestky ve slanině s mandlemi

Suroviny

sušené švestky
24 ks
plátky anglické slaniny
8 ks
loupané mandle (vlašské ořechy)

Postup přípravy:

Sušené švestky omyjeme a na několik hodin namočíme do studené vody. Pak je osušíme a vypeckujeme. Dovnitř každé švestky vložíme mandli nebo oříšek. Plátky slaniny překrájíme na třetiny (na šířku švestek). Každou švestku obalíme slaninou a propíchneme párátkem. Obalené švestky vyskládáme na plech pokrytý pečícím papírem a pečeme zvolna při teplotě 180 °C (150 °C v horkovzdušné troubě), dokud slanina nezezlátne. Podáváme ještě teplé!

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.12.2015 10:51| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist