Vafle s ovocem a karamelovým přelivem

Suroviny

vafle
1-2 balení
pomeranče
1-2 ks
banány
1-2 ks
máslo
50 g
krupicový cukr (nejlépe hnědý)
50 g
smetana ke šlehání
4 PL
smetanový bílý jogurt
1/2 kelímku

Postup přípravy:

Pomeranče dobře omyjte a osušte, sloupněte vrchní kůru a ostrým nožem opatrně oloupejte tenkou blanku, která obklopuje dužinu. Pracujte nad miskou, abyste zachytili odkapávající šťávu. Dužinu přidejte ke šťávě. Banán oloupejte, nakrájejte na plátky a přidejte k pomerančové směsi. Opatrně promíchejte. Máslo rozehřejte v kastrůlku, přidejte cukr a asi 2 minuty míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Potom přilijte smetanu a za stálého míchání vařte asi 3 minuty. Když směs získá karamelovou barvu, odstavte ji a uchovejte v teple. Vafle vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a krátce je rozpečte. Rozdělte je na talířky, na každou položte trochu ovocné směsi a zalijte karamelovým přelivem. Podle chuti můžete vafle přizdobit lžičkou bílého jogurtu.

Tip: Pro rychlejší úpravu zkuste použít javorový sirup, který zakoupíte v prodejnách se zdravou výživou.

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.4.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist