Tzatziki salát podle naší Terky
Skleníkové okurky dobře opereme, osušíme a nastrouháme do mísy i se slupkou na hrubé nudličky. Mírně osolíme, zamícháme, necháme chvíli uležet a pak uvolněnou vodu opatrně vymačkáme. K nastrouhaným okurkám přidáme utřený česnek se solí, rozšlehanou zakysanou smetanu, cukr, olej, mletý pepř a vše...
Tzatziky znám a dělám je ke každé grilovačce.
Tzatziky milujeme, jsou osvěžující a všem nám chutnají, dělám je často
Také jsem ho v Řecku jedla a moc mě chutnal.
Tzatziky jsou výborné zejména ke grilovanému masu, to je bez debat 🙂
Tzatziki salát si dělám, je naprosto osvěžující v teplém období. A s novými bramborami ještě chutnější
Tzatziki salát si robievam z domácich uhoriek.
Tzatziki salát moc nedělám
Tzatziki salát – znám prvně jsem ochutnala v Řecku. Je výtečný, ale i velmi vydatný. Mám trošku problém s česnekem, protože ho pak dloho cítím v žaludku.
Mám raději udělané klasicky okurky na salát.