Pyré s jahodami a citrónovou šťávou
Dvě třetiny jahod rozmixujeme, osladíme a dáme vařit. Zahustíme Solamylem rozmíchaným ve vodě. Necháme několikrát vzkypět, přidáme citrónovou kůru, šťávu a zbytek jahod. Stejným způsobem připravíme omáčku z borůvek, malin.
Já moc nemusím Solamyl a radši si dám jahody s cukrem a smetanou.-)
ahodovou omáčku používáme na trhanec či piškot – to bych si dala !
mám v mrazáku spoustu jahod – tohle bych mohla vyzkoušet
Vtipný název, ale taky hodně výborný recept.
Super recept. Díky za něj. Jen sehnat jahůdky.
Jahodovou švandu jsem letos už párkrát dělala jen jsem nevěděla,že to má takový název.Je to opravdu moc dobré.
na zahradě už máme po jahodách,ale v obchodě jsou ještě k mání,koupím a tuto omáčku vyzkouším jako polevu na palačinky
Tak tohle zní velmi zajímavě, jahody jsem již párkrát kuppovala, ale tento recept jsem zatím nikde neviděla, určitě jej musím vyzkoušet.
jejda – už aby byly na zahradě jahůdky a mohly by jsme tu dobrotu vyzkoušet
to taky zkusím
skvělý název a super recept vyzkoušela jsem