Pyré s jahodami a citrónovou šťávou

Dvě třetiny jahod rozmixujeme, osladíme a dáme vařit. Zahustíme Solamylem rozmíchaným ve vodě. Necháme několikrát vzkypět, přidáme citrónovou kůru, šťávu a zbytek jahod. Stejným způsobem připravíme omáčku z borůvek, malin.

Diskuze

18 komentářů

    l
    lidka2

    Já moc nemusím Solamyl a radši si dám jahody s cukrem a smetanou.-)

    x
    xxkouckaxx

    ahodovou omáčku používáme na trhanec či piškot – to bych si dala !

    x
    xxkouckaxx

    mám v mrazáku spoustu jahod – tohle bych mohla vyzkoušet

    k
    krockovapavla

    Vtipný název, ale taky hodně výborný recept.

    s
    svesticka1234

    Super recept. Díky za něj. Jen sehnat jahůdky.

    h
    Handale

    Jahodovou švandu jsem letos už párkrát dělala jen jsem nevěděla,že to má takový název.Je to opravdu moc dobré.

    e
    evik56

    na zahradě už máme po jahodách,ale v obchodě jsou ještě k mání,koupím a tuto omáčku vyzkouším jako polevu na palačinky

    Viky17

    Tak tohle zní velmi zajímavě, jahody jsem již párkrát kuppovala, ale tento recept jsem zatím nikde neviděla, určitě jej musím vyzkoušet.

    x
    xxkouckaxx

    jejda – už aby byly na zahradě jahůdky a mohly by jsme tu dobrotu vyzkoušet

    h
    Hoja

    to taky zkusím

    a
    aknela11

    skvělý název a super recept vyzkoušela jsem

Zpět na recept

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist