Prdelačka s jelity a česnekem

1. Na kousek sádla dáme najemno nakrájenou cibulku a osmažíme do sklovata. Přidáme 2 stroužky utřeného česneku a zalijeme trochou vody s kostkou bujonu. 2. Přidáme nakrájená, rozdrobená, případně nastrouhaná jelita-prejt) a rozvaříme do struktury bez zjevných kusů. 3. Přidáme horkou vodu a nastrouhaný...

Diskuze

15 komentářů

    labužník

    teď ji zrovna požírám

    x
    xxkouckaxx

    tak tohle je pro nás vyložená pochoutka – s čerstvým chlebem je to pošušňání

    h
    hanulka

    Do prdelačky patří kroupy. Brambor je moc nenahradí. Občas si kroupy uvařím do zásoby a dám zamrazit do pytlíků. Jsou kdykoliv k dispozici.

    b
    Brubak

    moc dobře a podrobně popsaný postup přípravy!

    h
    helenadon

    tuto polévku jedině přímo na zabijačce

    l
    ladouch

    tuto polévku mám moc ráda a tento způsob přípravy znám a často jí dělám.

    j
    josef7777

    Prdelačku na klasicky zpusob, tak tuhle mivam jen pri zabijacce. Prima recept.

    j
    jitkaji

    Tak tu klasickou pri zabijacce jsem naposledy mela pred rokem. Tak snad bude i letos v zime dalsi, jinak zkusim tuhle.

    a
    Aine

    tak tu zrovna moc nemusím

    h
    Hoja

    nejlepší je při zabíjačce

    p
    puntik

    bramborem to je dobrý nápad, krupky ani kroupy tedy opravdu nemusím

Zpět na recept

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist