Prdelačka s jelity a česnekem
1. Na kousek sádla dáme najemno nakrájenou cibulku a osmažíme do sklovata. Přidáme 2 stroužky utřeného česneku a zalijeme trochou vody s kostkou bujonu. 2. Přidáme nakrájená, rozdrobená, případně nastrouhaná jelita-prejt) a rozvaříme do struktury bez zjevných kusů. 3. Přidáme horkou vodu a nastrouhaný...
teď ji zrovna požírám
tak tohle je pro nás vyložená pochoutka – s čerstvým chlebem je to pošušňání
Do prdelačky patří kroupy. Brambor je moc nenahradí. Občas si kroupy uvařím do zásoby a dám zamrazit do pytlíků. Jsou kdykoliv k dispozici.
moc dobře a podrobně popsaný postup přípravy!
tuto polévku jedině přímo na zabijačce
tuto polévku mám moc ráda a tento způsob přípravy znám a často jí dělám.
Prdelačku na klasicky zpusob, tak tuhle mivam jen pri zabijacce. Prima recept.
Tak tu klasickou pri zabijacce jsem naposledy mela pred rokem. Tak snad bude i letos v zime dalsi, jinak zkusim tuhle.
tak tu zrovna moc nemusím
nejlepší je při zabíjačce
bramborem to je dobrý nápad, krupky ani kroupy tedy opravdu nemusím