Ploché břicho do plavek? Omezte některé potraviny!

Můžete posilovat, provozovat kardio sporty a do toho mazat břicho vyhlazujícími krémy, jenže ono pořád není ploché? Může za to konzumace některých potravin! Když je omezíte, uvidíte a ucítíte ten rozdíl na vzhledu i fyzické pohodě!

hubnuti-brisko-1100x618.jpg

Některé potraviny jsou příčinou nadýmání, což znamená, že vaše břicho vypadá oteklejší, než ve skutečnosti je. Neměly by se tedy jíst? Tak to není, nicméně jedna až tři opravdu malé porce a dost! Kterých potravin se to týká?

Košťálová zelenina 

Zelí, brokolice, květák, brukev, kedluben, kapusta a růžičková kapusta. Všechny tyhle laskominy obsahují vlákninu, která je zdraví prospěšná, ale jakmile se jimi naládujete až k prasknutí, počítejte s tím, že se snu o plochém břichu zase vzdálíte.

Sladké ovoce

Radši preferujete ovoce? To je dobře, ale takové hroznové víno či švestky se sice tváří zdravě, a taky zdravé jsou, ale pokud to s nimi „přepísknete“, břicho vám nepoděkuje. Obecně platí, že ovoce a zelenina by se neměly konzumovat samotné. Stačí k nim přidat třeba jogurt, nebo je připravit k nějakému jídlu, aby sacharidy, bílkoviny a tuky byly v rovnováze a tím se usnadnilo trávení. Pokud zeleninu ochutíte i nějakým vhodným kořením (badyán, římský kmín, majoránka) snížíte riziko nadýmání na minimum!

Luštěniny

S luštěninami a nadýmáním má problém hlavně ten, kdo je konzumuje zřídka. Je dobré je ještě před jejich přípravou ponořit do vody, nechat chvíli stát, potom vodu vylít. Vhodné je zaměřit se i na červenou čočku místo klasické hnědé. Je to jediná luštěnina, která nenadýmá, a připravíte z ní lahodnou polévku i salát, který s klidným svědomím můžete podávat i vašemu dítěti.

článek

Soda a sycené nápoje

Bublinky jsou prostě bublinky. Když je spolknete, v podstatě polykáte vzduch, který ve střevech pořádá mejdany, takže podle toho to taky vypadá. Ihned přestaňte pít něco tak záludného a vsaďte na obyčejnou neperlivou vodu – třeba z kohoutku. Ušetříte nejen svůj trávicí systém, ale i peněženku.

Rafinovaný cukr

Občasné zhřešení, sladkost, kterou si tělo vyžádá, byť třeba jen na nervy, také může patřit mezi nástrahy jídelníčku. Cukr přispívá k přemnožení kvasinek ve střevech, takže způsobuje plynatost.

Umělá sladidla a light produkty

Myslíte, že když budete sladit aspartamem, sukralózou či jiným umělým sladidlem, které vyrobila laboratoř, že si pomůžete? Nikoli. Vaše tělo nesouhlasí s falešnými potravinářskými výrobky, a to tak, že se jim brání – opuchlostí. To samé platí i pro žvýkačky bez cukru a rádoby nízkotučné produkty slazené „náhradními sladidly“, jak se jim teď populárně říká (o jejich přínosu se stále vedou nekončící debaty.) Ve zkratce řečeno: Nejezte nic, co nemá na štítku vypsané přesné složení výrobku.

Slané výrobky

Sůl zadržuje vodu, čili nadmíru osolená polévka vám moc dobrou službu neudělá. Stejně tak hrst slaných oříšků, sůl v konzervách, uzeninách a nedej bože i polévkách ze sáčku. I když netvrdíme, že je právě vy máte v jídelníčku, když preferujete zdravý životní styl, je nutné je uvést pro ty, kdo na ně sází.

Opět platí, že všeho s mírou. Ploché břicho za to stojí? Nebo ne?

Foto zdroj: profimedia.cz

24.4.2014 8:00| autor: Lucie Feiková

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist