Masové jednohubky s jogurtovo-mátovou omáčkou

masove-jednohubky-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

mleté hovězí maso (nebo kuřecí, krůtí, jehněčí)
400-500 g
vejce
1 ks
strouhanka
2 PL
česnek
5 stroužků
nastrouhaný ementál
2 PL
nasekaná petrželka
2 PL
hladká mouka na obalení
dle potřeby
olej na smažení
dle potřeby
sůl, pepř
dle chuti
bílý jogurt
250 g
jemně nasekaný mátový lístek
2 PL

Postup přípravy:

Omáčka: 250 g bílého jogurtu, 2 lžíce jemně nasekaných mátových lístků, 3 stroužky česneku, sůl

V míse smícháme mleté maso s rozšlehaným vejcem, strouhankou, sýrem, prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Ze směsi tvoříme mokrýma rukama malé knedlíčky, které vyválíme v hladké mouce. Pak je v sítu protřepeme, aby se zbavily případné přebytečné mouky. V dostatečném množství rozpáleného oleje je zvolna smažíme po všech stranách dozlatova a hotové klademe na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku. Jogurt promícháme s mátovými lístky, prolisovanými stroužky česneku a podle chuti osolíme. Teplé nebo vychladlé masové kuličky napíchnuté na párátku namáčíme v omáčce a podáváme jako pohoštění.

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.6.2023 3:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist