Kynuté tvarohové knedlíky

Suroviny

měkký nízkotučný tvaroh ( ve vaničce )
100 g
vejce
1 ks
rozpuštěné máslo
20 g
mléko
5 PL
hrubá mouka
400 g
sušené droždí
10 g
sůl
1 špetka
cukr
1 ČL
švestky
500 g

Postup přípravy:

Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo silikonovém vále, vyválíme plát, rádýlkem nebo nožem nakrájíme čtverečky. Na každý dáme půlku nebo celou vypeckovanou švestku a zabalíme do kuličky.
Necháme asi 10 minut kynout. Vkládáme do vroucí vody, vaříme 8 – 10 minut.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Hodnocení

4  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.11.2012 10:03| autor: kattka20

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist