Křupavá bageta s tuňákem, zastřeným křepelčím vajíčkem a salátem v medovém dresinku

Suroviny

cereální bageta
1 ks
tuňák ve vlastní šťávě
120 g
křepelčí vajíčko
4 ks
rukola
60 g
cherry rajčata
100 g
fazole v nálevu
80 g
tuňákový krém
40 g
olivový olej
1 PL
dijonská hořčice
1 ČL
mléko
1 ČL
med
1 ČL
balsamico
1 ČL
ocet
1 PL
voda
1 l

Postup přípravy:

Na zálivku: 40 g tuňákového krému, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička dijónské hořčice, 1 lžička mléka, 1 lžička medu, 1 lžička balsamica, ocet a voda na zastřené vejce

Šikmým řezem ukrojíme z bagety 4 delší plátky, silné asi 1 cm, lehce je potřeme olivovým olejem a opečeme v troubě. Připravíme dresink: do medu, hořčice, balsamica, metlou zašleháme olej a tuňákový krém. Zjemníme mlékem. Nakrájená rajčata smícháme se scezenými fazolemi a dresinkem. Nakonec do salátu zlehka vmícháme očištěnou rukolu. V horké vodě (asi 90°C) s octem připravíme obvyklým způsobem zastřené vejce. Na plátky opečené bagety navrstvíme salát s kousky tuňáka a položíme vajíčko.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.1.2015 2:32| autor: Jakub_Chlad

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist