Jahodový koláč
Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vejce pořádně ušleháme s cukrem, nejméně 15 minut. Do směsi přidáme mleté mandle, mouku a pomalu přiléváme smetanu. Pečlivě zamícháme. Část jahod vyskládáme na dno formy a přelijeme těstem. Zbytek ovoce poklademe na povrch a dáme péct...
Jahodový koláč jsme měli často. Letos se urodilo zase hodně jahod.
Je možné místo smetany použít mléko?
Jahodové dobroty jsou fajn ale raději máme jahody čerstvé.
vypadá krásně, škoda, že už je po sezóně jahod
vypadá krásně, škoda, že už je po sezóně jahod
Jahodové dezerty máme rádi, ale koláč dělám radši s jiným ovocem, jahod je tam skoro škoda 🙂
Jahody už dozrávají. Měla bych jej vyzkoušet.
jahodový koláč je moc dobrý, udělám ho určitě znovu
Jahodové dezerty zbožňuje celá naše rodina. A tím více pokud jsou z čerstvých jahod.