dzem-z-boruvek.jpg

Džem z borůvek podle babičky

Přebrané a omyté borůvky zprudka vaříme, až se asi třetina šťávy odpaří. Po částech přidáme cukr a prudce vaříme ještě 5 minut. Horký džem naplníme do nahřátých sklenic, uzavřeme je víčky. Sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.

Diskuze

9 komentářů

    g
    glady

    džem z borůvek je prostě+ skvělý……

    j
    jankac

    Džem z borůvek je vynikajúci, len kto pôjde na borúvky.

    l
    lidka2

    První letošní borůvky jsem měla včera, ale bylo jich maličko.

    l
    ladouch

    Je moc dobrý, už jsem ho ochutnala, ale kde vzít ty borůvky, nejsou sběrači.

    l
    lucik21

    Džem z borůvek jsem ještě neměla

    s
    Stendy

    Mám raději džemy z jahod, nebo meruněk.

    b
    Bobina1

    Džem z borůvek jsem nedělala a ani nejedla.

Zpět na recept

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist