Couračka se smetanou a zelím

Zelí překrájíme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Brambory nakrájené na malé kostičky uvaříme v malém množství vody se solí a kmínem do měkka. Uvařené zelí zalijeme mlékem s rozšlehanou moukou a za častého míchání povaříme. Do polévky přidáme vařené brambory i s vodou a zjemníme smetanou.

Diskuze

5 komentářů

    x
    xxkouckaxx

    tak tohle vypadá na naprosto skvěle – musím ji zkusit

    k
    krockovapavla

    Velmi neobvyklý ale dobrý název a polévka taky.

    h
    helenadon

    podobnou polévku z kysaného zrlí vařím i já doma

    x
    xxkouckaxx

    ten název je zajímavý – bude to velká dobrota , jsou tam samé mňaminky

    z
    Zuzana2403

    Couračka je zřejmě krajový název pro zelňačku.

Zpět na recept

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist