Čočkový burger s ořechy

cockovy-burger-s-orechy-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

čočka
200 g
jádro vlašského ořechu
100 g
jemná strouhanka
3-4 PL
vejce
1 ks
česnek
3 stroužky
semínko koriandru
1 ČL
kmín
1 ČL
vločka pálivé nebo sladké papriky
1 ČL
sůl, pepř
dle chuti
olivový olej
4 PL + 1 ČL
burgerová nebo obyčejná žemle
4 ks
hustý jogurt
1 kelímek
citrónová šťáva
1 ČL
jemně nasekaná koriandrová nebo jiná zelená nať
1 velká PL
rajče na oblohu
dle chuti
ledový salát
dle chuti
kolečko cibule
dle chuti

Postup přípravy:

Omáčka: 1 kelímek hustého jogurtu, sůl, pepř, 1 lžička olivového oleje, 1 lžička citrónové šťávy, 1 velká lžíce jemně nasekané koriandrové nebo jiné zelené natě

Na oblohu: rajče, trochu ledového salátu, kolečka cibule

Čočku přeberte, propláchněte, zalijte studenou vodou a nechte půl hodiny nabobtnat. Pak ji uvařte v dostatečném množství vody doměkka. Sceďte, nasypte do mísy, přidejte lžíci oleje a napůl rozmačkejte vidličkou. Do mixéru dejte ořechy, česnek, koriandr, kmín, papriku, pepř, sůl, rozmixujte a vmíchejte do čočky. Přidejte vejce, dobře rozmíchejte a zahustěte strouhankou. Utvořte 4 karbanátky a opečte je z obou stran na olejem potřené pánvi. Jogurt rozmíchejte se solí, pepřem, olejem, citrónovou šťávou a nasekanou natí. Na rozkrojené žemle položte několik kousků salátu, karbanátek, kolečko rajčete, pár koleček cibule, přelijte omáčkou a zakryjte vrchní částí žemle.

Tip: pokrm můžete podávat samotný na talíři, přelitý omáčkou a obložený zeleninou.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.7.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist