Zapečená brokolice v bešamelu se sýrem
Brokolici předvaříme nikoliv rozvaříme :-). Vaříme ji do změknutí. Mezi tím než se brokolice uvaří, si připravíme bešamel. Rozpustíme trochu másla s olejem a lehce opražíme hladkou mouku. Zalejeme to mlékem, aby to bylo tekuté a přidáme vejce. Osolíme a přidáme muškátový oříšek nebo...
Málokdy se mi povedlo brokolici zachovat v jejím pevnějším stavu. Většinu času se mi rozvařila. Ale zkoušela jsem stejný postup jako při přípravě mozečku – udělat jí na páře, je rozhodně pevnější a dá se snadněji uhlídat, než bude hotová. Taky jsem k mléku přidala kapku smetany. Zkoušela jsem variantu bez ní podle receptu i s ní a musím říci, že ta druhá varianta byla přeci jen o trošku chutnější.
celkem jednoduchý a velice chutný recept – to by se mi líbilo !
zapékanou brokolici dělám, ale se smetanou
mam velmi rada,takze urcite vyskusam
brokolice v bešamelu – dala bych si hned když ale u nás by to nikdo jiný nejedl.
vypadá to moc dobře , když k tomu hodím kousek klobásy , tak by to mohl jíst i náš táta !
Zapečená brokolice v bešamelu – dobrý tip na bezmasý oběd, já maso v poslední době vypopuštím a volím raději jednodušší jídla a masíčko je spíš o víkendu :-))))
je zdravá a navíc moc dobrá, jen mám pocit, že lidi s ní moc nevaří 🙁 díky za recept