Zapečený celer plněný masem

Suroviny

menších celerů
2-3 ks
citrónu
1/2 ks
másla
80 g
tvrdého sýra
30 g
mletého masa
250 g
menší cibule
1 ks
vajec
1 ks
kečupu
1 PL
hořčice
1 KL
mleté papriky
1 KL
chilli (podle chuti)
1 špetka
majoránka
dle chuti
sůl, pepř
dle chuti
strouhanka
dle potřeby

Postup přípravy:

Nádivka: 250 g mletého masa, 1 menší cibule, 50 g másla, 1 vejce, 1 lžíce kečupu, 1 lžička hořčice, 1 lžička mleté papriky, špetka chilli (podle chuti), majoránka, sůl, pepř, strouhanka podle potřeby

Celery oloupejte a uvařte do poloměkka v okyselené vodě. Sceďte je, rozkrojte na půlky a vnitřky trošku vydlabejte. Cibuli nasekejte najemno a osmažte na másle spolu s vydlabanou a nasekanou částí celeru. Přidejte maso, vejce, kečup, hořčici, sůl, koření, majoránku a podle potřeby strouhanku. Celerové půlky naplňte směsí a vložte do zapékací formy. Pokapte je rozpuštěným máslem a posypte nastrouhaným sýrem. Celery podlijte trochou vody, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a zapékejte asi 30 minut. Podávejte s bramborovou kaší a přizdobte zelenými natěmi nebo kyselou okurkou.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.8.2016 1:50| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist