Neobvyklé chlebíčky z plněné veky

Suroviny

veka
1 ks
tavený sýr
200 g
máslo
100 g
sardelová pasta
1 ks
vejce uvařené natvrdo
2 ks
šunka
100 g
sterilovaná okurka
2 ks
kapie
1 ks
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Vejce uvaříme natvrdo. Mezitím rozetřeme změklé máslo a tavený sýr se solí a sardelovou pastou. Veku překrojíme na polovinu a vydlabeme střídu. Po uvaření vejce nastrouháme na jemno a přidáme k již utřeným surovinám. Dobře promícháme a přidáme ještě na kostičky pokrájené okurky, kapii a na jemno nakrájený salám. Opepříme podle chuti, opět řádně promícháme a touto směsí plníme vydlabanou veku. Obě poloviny veky po naplnění zabalíme do alobalu nebo potravinářské fólie a necháme v lednici ztuhnout (nejlépe přes noc, ale stačí i 3 hodiny). Před podáváním veku vyjmeme z lednice a nakrájíme na plátky – chlebíčky.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
17.3.2013 5:06| autor: lidka2

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist