4b7a10b13160de9b33e546c95ee2acfd.jpg

Jedlé květiny – poznejte je a ochutnejte!

Vše o zdraví

Květiny jsou nádhernou živou dekorací a my jsme za ně minulý rok zaplatili více než devět miliard korun. Jejich rozmanité tvary, barvy a vůně inspirovali a stále inspirují malíře, skladatele, návrháře a v poslední době i kuchaře.

Diskuze

73 komentářů

    m
    manislava

    květiny-už jsem o tom četla dost,je to hezké na oko,ale doma by to asi nikdo nejedl

    k
    krockovapavla

    Tento článeček mě opravdu velmi dobře zaujal.

    m
    mistrix

    Vypadá to opravdu moc pěkně, ale že bych na to měla chuť? to asi ani ne.

    h
    helenadon

    mám v bytě přes 95 květináčů, ale nikdy mě nenapadlo některou květinu ochutnat

    s
    svesticka1234

    Tak to je zajímavé. To by mě nenapadlo jíst kytky.

    a
    Anii

    Tak to je bomba, ale nevím kde bych je mohla sehnat, ale už jsem se s tím setkala a upřímně řečeno, nic moc, spíš je to hezké na pohled a talíř vypadá lépe, ale chuť téměř žádná.

    e
    evik56

    Tak barevně vše vypadá nádheně,ale přece jen zatím zůstanu u ovoce a zeleniny

    k
    Kathlenka

    Můj taťka si jednou spletl vytaženou cibulku tulipánu s cibulkou šarlotky a snědl ji a nic se mu naštěstí nestalo,i když je tulipán jedovatý:-)

    v
    Verca27

    V Bulharsku jsem v samoobsluze objevila marmeládu z růží. Měli i jam s růžovým plátky. Doporučuji.

    a
    amnoroc

    z květů dělám leda med, nebo čaj, ale samotné nemám chut je jíst

    m
    marpa

    taky radši žádné kytky nejím a mám jistotu, že nesním žádou jedovatou :o)

    d
    diesonne

    no, pro jistotu jsou pro mě všechny jedovaté a tak jsem to naučila i děti, prostě kytky se nejí a basta fidli :-))

    v
    verushka

    jako dekorace moc pěkné…ale k jidlu bych si to asi nedala…

    z
    zdenkar

    nikdy v životě jsem květiny ne´jedla a ni jsem to nezkoušela, a že bych na ně měla chuť se říct nedá

    m
    Mistery

    Květinu k jídlu mě vůbec nelákají, radši je mám ve váze 🙂

    p
    pegonela

    „masožravec“. Nic pro mě. A spoustě mých známých bych taky byla k smíchu. Takže: kytka do vázy a na talíř pořádná flákota :-).

    r
    rejkova

    Je to moc zajímavé.. Jako dekorace se mi to líbí, ale k jídlu mě to tedy vůbec neláká..

    a
    andrejkac

    tento článek je zajímavý, ale nevím, jestli bych měla odvahu a chuť dát si květinový salát..

    l
    lakaca

    Sedmikráska je moc dobrá do jídla,když se umí dobře připravit a člověk ví jak na to

    j
    josef7777

    Jedlé květiny bezva clanek naposledy jsem zdobil sedmikraskami.

    m
    mipal

    na talíři vypadají pěkně. Ale třeba květ gladiolu by mě nikdy jíst nenapadlo.

    z
    zelinka1

    velmi zaujimave.. ale mna to nelaka.. raz som susedu videla ako si na chlieb s maslom dala margaretky zo zahrady 😀 hmmmmmm

    m
    Marketel

    a já myslela že mám vidiny, když jsem v Globusu viděla prodávat květy afrikánů, krabička za 60 Kč. Téhle gurmánské módě asi nepodlehnu 🙂

    d
    Daniela76

    Raději mám kytky na stole ve váze nebo na zahrádce,ale na talíři určitě ne.

    s
    stepulllinka

    vypadá to jedle

    b
    brontik

    květiny tak to slyším poprvé květák miluji brokolicu nemám ráda

    s
    synapse

    myslím, že každý z nás má už za sebou nějakou „květinovou labužnickou zkušenost“ ze svého dětství :-)) Dodnes si pamatuji, jak jsem byla přinucena svou maminkou vyzvracet malé bílé kytičky, jejímž původem si máma nebyla jistá (a jako zdravotní sestřička byla samozřejmě přesvědčená o jejich smrtelné jedovatosti) 🙂

    v
    vikitom

    já raději dávám květiny do vázy, k jídlu jsem to ještě nezkoušel.

    l
    Lorena

    No nevím nevím, ale já mam radsi kvetiny na stole ve váze a radsi je čuchám nez jim 😀

    s
    sonak

    bych jíst nemohla,jednak by mi to přišlo škoda a ani mě nějak nelákají k ochutnání.Pro oči a pro duši je to pochoutka ovšem nádherná.

    x
    xxmilixx

    a myslíte , že není škoda zbaštit něco tak šíleně krásného ?

    p
    pradlanka

    Květiny mám ráda v květináči a ve váze,na talíři je mít nemusím.

    m
    Milea

    květiny jsou na okrasu a jíst je raději nebudu, ale to je věc každého z nás, co do huby strčí…někteří jedí h…., někteří kytky a někteří jídlo.:))))

    k
    klenot

    už jsem na zahradě vyzkoušela a opravdu to není špatné. Ale lepší bude to aplikovat jen jako ozdobu talířů. Květy černého bezu se obalují v těstíčku a je to vynikající lahůdka. Tak proč nejíst i ostatní květinky.

    h
    hela

    Tak o tomto som este nepocula. Skusim.

    g
    goldie

    Již jsem zaregistrovala, že existují kytky ke konzumaci, přijde mi to legrační, ale proč ne. 🙂

    v
    vercatom

    vypadá to hezky barevně, ale já bych z toho asi měla strach , co když se spletu :-))

    n
    nenulda

    kvety jsem jeste nikdy nezkousela by me schvalne zajimalo jak chutnaji no nemuselo by to byt spatne

    b
    bolcari

    aj yucca? hmmm
    ešte som kvety nejedla, možno by som skúsila ale nie sama, pod dohladom odborníka…

    s
    sotek

    Ano dekorace, ale na talíři kus masa raděj

    m
    Maminka11

    Proč ne? Může to být dobré, když se dobře upraví.

    j
    jijina

    zatím jsem jedla jen sedmikrásky, květ měsíčku, květy hluchavek, jiné si asi netroufnu ochutnávat

    b
    Bludimira

    Měla jsem možnost ochutnat zeleninový salát, který byl doplněn květy, nejenže už na talíři vypadal užasně ale i chuťově byl vynikající. =)

    r
    Reesie

    Zajímavý článek, ale bylo by mi líto, jíst tak krásné květiny – na ozdobu jsou určitě lepší. Ale ze zvědavosti bych to možná okusila 🙂

    l
    lijan

    Jako ozdoba na stole beru, ale k jídlu a mužskému?…

    m
    MARSYZ

    velice zajímavý článek. Květiny miluji, ale pro talíř je mi jich líto .I když pro oko působí na talíři velice efektivně

    x
    xxkouckaxx

    vážně nevím jestli bych se donutila sníst takovou krásu !

    n
    nairi

    zajimava reportaz, asi se odhodlam a vyzkousim, zatim jsem vedela , ze jedle jsou pampelisky tak se asi budu muset vice vzdelavat ,ale chtela bych to vyzkouset.

    Viky17

    Jedlé květiny – zajímavé, ale já nevím, které všechny jsou jedlé a bála bych se, abych se nepřiotrávila, tak je raději v přírodě ochutnávat nebudu.

    r
    ralbosanka

    krása pre oči , ale neviem si predstavit chlapov mojich keby som im to dala na tanier :))

    n
    nikina

    ještě jsem to nikdy nezkusila, ale vypadá to lákavě a krásně barevné

    d
    Danniele

    Opravdu zajímavé a na talířy moc hezky vypadají. Vypadá to velmi lákavě, ale těžko říct, zda bych se pouštěla do konzumace 🙂

    d
    diplopeta

    tak zatím jsem jedla jenom kopřivy a špenát z nich byl vynikající. Uvidíme, či se dostanu i k dalším.

    a
    atabka

    tak to já květy běžně v kuchyni používám spoustu let,včera na salátu modré květy brutnáku a žluté rokety, do polívky petrželku a žluté okvětní plátky měsíčku, do náplě kuřecího plátku okvětní plátky rúží

    i
    ivetinkav

    vypadá to pěkně, ale spíše pro ozdobu, k jídlu bych si to nedala:-)

    l
    Lafik

    Sice dodávají jídlu na barevnosti, ale stejně bych to asi nejedla ..

    k
    kralicek

    Jíst se dají svšechny květiny…některé jen jednou:-)

    v
    vioneta

    Souhlasím s pruew, také bych se asi bála to sníst 🙂 aby mě nebolelo bříško. Ale vypadá to moc hezky na talíři (v misce)

    p
    pruew

    Zajímavý článek, ale asi bych měla strach je sníst. Bála bych se, že se mi nepovede příprava a vykoleduju si bolesti břicha, zvracení a ohrožení zdraví. Takže raději zatím budu popíjet jen čaje z nich 🙂

    i
    izma

    Zaujímavé, možno to niekedy vyskúšam, mohlo by to byť zaujímavé jedlo…:))))

Zpět na článek

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist