Hubněte s Feminou: Mačingová dieta den osmý

Dneska mám konečně jinou snídani, tak se moc těším, cítím i přemíru energie, což je překvapující. I když jsem energický člověk, mám pocit, jako bych se něčím nadopovala.

macingova-dieta_4-1100x618.jpg

Dnes nás čeká:

  • Snídaně: bílý jogurt + mandle + med + skořice
  • Oběd: bezvaječné nudle s kedlubnou
  • Večeře: boršč

Snídani si užívám a zjišťuji, že mám mandle opravdu ráda. Patří mezi zásadité oříšky a těch není mnoho.

Zásada a kyselost organismu jsou teď velmi často skloňované výrazy. S kyselostí organismu bojujeme asi všichni. Místo, aby nás v televizi nabádali ke změně jídelníčku a výběru zásadotvorných potravin, raději nám ukážou reklamu se zázračným práškem, který nás zbaví pálení žáhy, která je výsledkem překyselení. Je to začarovaný kruh, protože většina potravin a nápojů k překyselení organismu napomáhá, v takovém organismu je ideální prostředí pro rozvoj různých nemocí a virů, které tlumíme prášky a doplňující léčbou, ale zároveň díky ní ještě více překyselujeme organismus.

Je to složitý proces a dlouhodobý.

Jen namátkou přidám potraviny, které způsobují překyselení organismu:

  • Některé ovoce
  • Bílá mouka
  • Rýže bílá
  • Pšenice a produkty z ní
  • Arašídy
  • Většina masa (hovězí, skopové, vepřové,kapr..)
  • Cukrovinky
  • Káva
  • Pivo
  • Víno
  • Filtrovaná voda a energetické nápoje
  • Ječmen
  • Vajíčka atd.

Celý seznam si najděte v knihách nebo na internetu.

článek

Zásodotvorné potraviny:

  • Jablka
  • Rajčata
  • Mandle
  • Chřest
  • Mango
  • Datle
  • Papája
  • Jahody
  • Divoká rýže
  • Citrón
  • Limetka
  • Okurka atd.

Nejsem žádný odborník, proto si raději prostudujte k tomu určené knihy. Ale abyste svému tělu trochu pomohli, můžete přes den popíjet vodu s čerstvě nakrájeným citrónem a limetkou a denně si dát hrst mandlí. Snažit se prostě to PH vyrovnávat sami. V lékárně si můžete koupit (myslím, že se jim říká) lakmusové papírky a z moči hned zjistíte, jak na tom jste…

Ale zpět k jídlu – bezvaječné nudle s kedlubnou chutnaly trochu jako nudle se zelím, takže žádný šlágr, ale boršč z červené řepy byl naprosto skvělý. Možná namítnete, že tam chyběla smetana a nebyla tam slanina, ale byla to fakt pecka. Asi se s tou řepou začnu víc kamarádit. Opravdu je škoda, že z našich jídelníčků vymizela.

Tak pa

Monča

Foto zdroj: profimedia.cz

16.1.2014 10:00| autor: Monča

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist