Skvělý sex chutná sladce aneb První čokoláda, která funguje jako viagra!

Šálek horké čokolády předtím, než se uložíte do postele, obvykle nevěstí, že váš partner může zanedlouho očekávat erupce vášně. Rozptylovat postelovou nudu přece pomáhají zcela jiné pochutiny: ústřice, ženšen, kaviár. Ale že by čokoláda patřila mezi afrodiziaka?

Nepatří! Ona je totiž hravě předčí. Největší výrobce čokolád, belgický Barry Callebaut, hodlá přijít na trh s novinkou, která prý funguje stejně jako viagra. Do testování čokolády zbývají jen týdny, a pokud v testech uspěje, nebude ji nic bránit v ataku na pulty obchodů.

Na první pohled se to zdá být celkem prosté. Zmíněná pochoutka je totiž napěchována flavanoidy. Tyto přírodní antioxidanty, které se nacházejí v kakaových bobech, nejenže přispívají k dobré náladě, zabraňují tvorbě vrásek, ony také pomáhají proti rakovině, infarktu a mozkovým příhodám. Zdraví vylepšují především posílením krevního oběhu. Nač tedy polykat známou modrou pilulku, když je stejně účinná čokoláda, která vám navíc udělá dobře? „Je to zcela přírodní ingredience, která zajistí mužům legendární výdrž těch nejvěhlasnějších milovníků. V obchodě podnikám už pětatřicet let, ale tohle je pravděpodobně ta nejúžasnější věc, s kterou jsem se doposud setkal,“ tvrdí vedoucí obchodního oddělení Angus Kennedy.

[[related]]

Vliv čokolády na potenci není nic nového pod sluncem. Objevitelům kakaových bobů, legendárním Aztékům, trvalo jen krátce, než přišli na to, k čemu všemu je čokoláda dobrá. Jejich panovník Montezuma si třeba dopřál padesát hrníčků čokolády předtím, než se odebral do svého harému. No, zjevně věděl, co dělá… A velké množství čokolády pil prý také benátský velkomilovník Casanova.

Co možná nevíte o čokoládě

Vyspělé jihoamerické civilizace si čokolády velmi vážily. Používaly ji nejen jako prostředek pro zvýšení potence, ale dokonce i jako platidlo.

Proč je tak zázračná? Kakaové boby obsahují velké množství flavanoidů a aminokyseliny, které se říká fenylalanin. Tyto látky zvyšují v mozku hladinu endorfinu a serotoninu, tedy hormonů štěstí a pohody, ale i vášně. Lepší je volit čokoládu hořkou, která logicky obsahuje větší množství kakaových bobů než čokoláda mléčná.

Zmíněné hormony způsobují rapidní změnu nálady, zvyšují krevní tlak a tedy i počet srdečních úderů a nabuzují stejné stavy, jaké prožíváme, když jsme až po uši zamilovaní.

Foto zdroj: profimedia.cz

5.12.2012 8:00| autor: Marta Dostoupilová

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist