Zakřičte si do světa „Jsem zamilovaná“!

Připadá vám, že se nějak víc usmíváte, občas se zasníte a častěji se díváte z okna? Ano. Tak to jste zamilovaná! A je jedno, koho nebo co milujete. Důležité je být šťastná a užívat si života.

Zamilovaní lidé jsou důležití i pro své okolí. Vidí totiž svět kolem sebe vždy v krásnějším světle. Můžete milovat svého muže, módní oblečení, sladkosti nebo dobré jídlo. Vyberte si, život je jako bonboniéra. A ať maminka Forresta Gumpa říká cokoliv, vy si můžete vybrat. Ani se nemusíte zlobit, že některé chutě budou hořké a jiné sladké. Protiklady se přitahují a vytvářejí harmonii nejen v lásce, ale i v mlsání. Představte si, kde by zůstala geniální čokoládová pochoutka, kdyby se za hořkou chutí neskrývaly sladké pozitivní emoce. Ještě teď by si na ní pochutnávali jen potomci Aztéků.

Co mají emoce společného s čokoládou? 

Čokoláda je považována za afrodiziakum, její účinky v této oblasti si pochvaloval sám Giacomo Casanova.  Kromě lahodné chuti, která dokáže navodit příjemnou náladu sama o sobě, ukrývá čokoláda také velmi důležitou látku – fenyletylamin.  Proč důležitou? Tato chemická látka se totiž přirozeně vytváří v mozku čerstvě zamilovaných lidí a způsobuje, že mají dobrou náladu, nepřetržitě a bezdůvodně se usmívají, blaženě koukají do prázdna a celkově jsou příjemně povzneseni nad všední realitu. Ne nadarmo se jí i v odborných kruzích říká „droga zamilovaných“.

Extrémě hořké chuti umějí zruční výrobci vtisknout podobu neodolatelných dobrot.

Ženám nepřístupno?!

Podle aztécké legendy přináší čokoláda dar moudrosti a sílu kakaovníku. Staří Aztékové ji nazývali „nápojem bohů“. A představte si, že si ho směli dopřávat pouze muži!  Naštěstí pro nás ženy ochutnal čokoládu na dvoře krále Montezumy II. mořeplavec  Fernando Cortéz.  Chutnala mu a zároveň ho zaujala tím, že zvyšovala odolnost a zaháněla únavu, proto přivezl kakaové boby do Evropy. Tady se už se žádné genderové omezení neprosadilo a ženy se mohly oddávat lahodné chuti stejně jako muži. A určitě s klidným svědomím, když se v sedmnáctém a osmnáctém století prodávala čokoláda v lékárnách, mimo jiné jako lék na dobrou náladu.

Dnes vědci umí prospěšné látky v čokoládě pojmenovat  – jsou to rostlinné flavonoidy, tedy látky ze skupiny antioxidanů, jež dokážou zbavovat tělo škodlivých volných radikálů způsobujících řadu civilizačních onemocnění – třeba kardiovaskulární onemocnění.  Nemusíte mít tedy výčitky, když jste zamilovaná právě do čokolády. Pokud je to čokoláda kvalitní, třeba jako v tyčince „Jsem Kávová“ či „Jsem Kaštanová,“ rozhodně to není zakázaná láska.

Vyhrajte svou čokoládovou lásku na www.chocoland.cz/soutez.

Foto: archiv Chocoland, deposithphoto.com

22.5.2015 10:00| autor: Komerční prezentace

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist