Jedlé květiny – poznejte je a ochutnejte!
Vše o zdraví
Květiny jsou nádhernou živou dekorací a my jsme za ně minulý rok zaplatili více než devět miliard korun. Jejich rozmanité tvary, barvy a vůně inspirovali a stále inspirují malíře, skladatele, návrháře a v poslední době i kuchaře.
květiny-už jsem o tom četla dost,je to hezké na oko,ale doma by to asi nikdo nejedl
Tento článeček mě opravdu velmi dobře zaujal.
Vypadá to opravdu moc pěkně, ale že bych na to měla chuť? to asi ani ne.
mám v bytě přes 95 květináčů, ale nikdy mě nenapadlo některou květinu ochutnat
Tak to je zajímavé. To by mě nenapadlo jíst kytky.
Tak to je bomba, ale nevím kde bych je mohla sehnat, ale už jsem se s tím setkala a upřímně řečeno, nic moc, spíš je to hezké na pohled a talíř vypadá lépe, ale chuť téměř žádná.
Tak barevně vše vypadá nádheně,ale přece jen zatím zůstanu u ovoce a zeleniny
Můj taťka si jednou spletl vytaženou cibulku tulipánu s cibulkou šarlotky a snědl ji a nic se mu naštěstí nestalo,i když je tulipán jedovatý:-)
V Bulharsku jsem v samoobsluze objevila marmeládu z růží. Měli i jam s růžovým plátky. Doporučuji.
z květů dělám leda med, nebo čaj, ale samotné nemám chut je jíst
taky radši žádné kytky nejím a mám jistotu, že nesním žádou jedovatou :o)
no, pro jistotu jsou pro mě všechny jedovaté a tak jsem to naučila i děti, prostě kytky se nejí a basta fidli :-))
jako dekorace moc pěkné…ale k jidlu bych si to asi nedala…
nikdy v životě jsem květiny ne´jedla a ni jsem to nezkoušela, a že bych na ně měla chuť se říct nedá
Květinu k jídlu mě vůbec nelákají, radši je mám ve váze 🙂
„masožravec“. Nic pro mě. A spoustě mých známých bych taky byla k smíchu. Takže: kytka do vázy a na talíř pořádná flákota :-).
Je to moc zajímavé.. Jako dekorace se mi to líbí, ale k jídlu mě to tedy vůbec neláká..
tento článek je zajímavý, ale nevím, jestli bych měla odvahu a chuť dát si květinový salát..
Sedmikráska je moc dobrá do jídla,když se umí dobře připravit a člověk ví jak na to
Jedlé květiny bezva clanek naposledy jsem zdobil sedmikraskami.
na talíři vypadají pěkně. Ale třeba květ gladiolu by mě nikdy jíst nenapadlo.
velmi zaujimave.. ale mna to nelaka.. raz som susedu videla ako si na chlieb s maslom dala margaretky zo zahrady 😀 hmmmmmm
a já myslela že mám vidiny, když jsem v Globusu viděla prodávat květy afrikánů, krabička za 60 Kč. Téhle gurmánské módě asi nepodlehnu 🙂
Raději mám kytky na stole ve váze nebo na zahrádce,ale na talíři určitě ne.
vypadá to jedle
květiny tak to slyším poprvé květák miluji brokolicu nemám ráda
myslím, že každý z nás má už za sebou nějakou „květinovou labužnickou zkušenost“ ze svého dětství :-)) Dodnes si pamatuji, jak jsem byla přinucena svou maminkou vyzvracet malé bílé kytičky, jejímž původem si máma nebyla jistá (a jako zdravotní sestřička byla samozřejmě přesvědčená o jejich smrtelné jedovatosti) 🙂
já raději dávám květiny do vázy, k jídlu jsem to ještě nezkoušel.
No nevím nevím, ale já mam radsi kvetiny na stole ve váze a radsi je čuchám nez jim 😀
bych jíst nemohla,jednak by mi to přišlo škoda a ani mě nějak nelákají k ochutnání.Pro oči a pro duši je to pochoutka ovšem nádherná.
a myslíte , že není škoda zbaštit něco tak šíleně krásného ?
Květiny mám ráda v květináči a ve váze,na talíři je mít nemusím.
květiny jsou na okrasu a jíst je raději nebudu, ale to je věc každého z nás, co do huby strčí…někteří jedí h…., někteří kytky a někteří jídlo.:))))
už jsem na zahradě vyzkoušela a opravdu to není špatné. Ale lepší bude to aplikovat jen jako ozdobu talířů. Květy černého bezu se obalují v těstíčku a je to vynikající lahůdka. Tak proč nejíst i ostatní květinky.
Tak o tomto som este nepocula. Skusim.
Již jsem zaregistrovala, že existují kytky ke konzumaci, přijde mi to legrační, ale proč ne. 🙂
vypadá to hezky barevně, ale já bych z toho asi měla strach , co když se spletu :-))
kvety jsem jeste nikdy nezkousela by me schvalne zajimalo jak chutnaji no nemuselo by to byt spatne
aj yucca? hmmm
ešte som kvety nejedla, možno by som skúsila ale nie sama, pod dohladom odborníka…
Ano dekorace, ale na talíři kus masa raděj
Proč ne? Může to být dobré, když se dobře upraví.
zatím jsem jedla jen sedmikrásky, květ měsíčku, květy hluchavek, jiné si asi netroufnu ochutnávat
Měla jsem možnost ochutnat zeleninový salát, který byl doplněn květy, nejenže už na talíři vypadal užasně ale i chuťově byl vynikající. =)
Zajímavý článek, ale bylo by mi líto, jíst tak krásné květiny – na ozdobu jsou určitě lepší. Ale ze zvědavosti bych to možná okusila 🙂
Jako ozdoba na stole beru, ale k jídlu a mužskému?…
velice zajímavý článek. Květiny miluji, ale pro talíř je mi jich líto .I když pro oko působí na talíři velice efektivně
vážně nevím jestli bych se donutila sníst takovou krásu !
zajimava reportaz, asi se odhodlam a vyzkousim, zatim jsem vedela , ze jedle jsou pampelisky tak se asi budu muset vice vzdelavat ,ale chtela bych to vyzkouset.
Jedlé květiny – zajímavé, ale já nevím, které všechny jsou jedlé a bála bych se, abych se nepřiotrávila, tak je raději v přírodě ochutnávat nebudu.
krása pre oči , ale neviem si predstavit chlapov mojich keby som im to dala na tanier :))
ještě jsem to nikdy nezkusila, ale vypadá to lákavě a krásně barevné
Opravdu zajímavé a na talířy moc hezky vypadají. Vypadá to velmi lákavě, ale těžko říct, zda bych se pouštěla do konzumace 🙂
tak zatím jsem jedla jenom kopřivy a špenát z nich byl vynikající. Uvidíme, či se dostanu i k dalším.
tak to já květy běžně v kuchyni používám spoustu let,včera na salátu modré květy brutnáku a žluté rokety, do polívky petrželku a žluté okvětní plátky měsíčku, do náplě kuřecího plátku okvětní plátky rúží
vypadá to pěkně, ale spíše pro ozdobu, k jídlu bych si to nedala:-)
Sice dodávají jídlu na barevnosti, ale stejně bych to asi nejedla ..
Jíst se dají svšechny květiny…některé jen jednou:-)
Souhlasím s pruew, také bych se asi bála to sníst 🙂 aby mě nebolelo bříško. Ale vypadá to moc hezky na talíři (v misce)
Zajímavý článek, ale asi bych měla strach je sníst. Bála bych se, že se mi nepovede příprava a vykoleduju si bolesti břicha, zvracení a ohrožení zdraví. Takže raději zatím budu popíjet jen čaje z nich 🙂
Zaujímavé, možno to niekedy vyskúšam, mohlo by to byť zaujímavé jedlo…:))))