Červené maso a víno škodí zdraví

Nadměrná konzumace červeného masa a alkoholu zdraví škodí. Podle britských odborníků dokonce způsobují při častém požívání zvýšené riziko rakoviny.

A škodlivé prý může být již množství představující 100 gramů červeného masa či více než dvě sklenky alkoholu denně.

„Víme, že červené maso zvyšuje riziko rakoviny střev. Mohli bychom říci, že je to jako kouření cigaret. Takže pokud se obáváte rakoviny tlustého střeva, měli byste dojít k závěru, který je podpořen výzkumem, že by se měla konzumace červeného masa omezit,“ uvedl profesor David Shuker z Open University, jehož studie vyšla v časopise Observer.

Alkohol má však řadu zdraví prospěšných účinků, pokud je konzumován ve skutečně malém množství. Podle odborníků představují bezpečnou denní dávku u mužů dvě sklenice piva či dvě deci vína a u žen jedna sklenice piva a maximálně dvě deci vína. Tyto objemy jsou bezpečné i z hlediska rakoviny.

30.10.2007 12:00| autor: Famous
štítky: alkoholmasovíno

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist