Využijte sílu Novoluní a pročistetě si organismus. JAK SPRÁVNĚ PŘIPRAVIT ZELENÝ ČAJ Je libo horký, studený nebo ledový

Příprava teplého zeleného čaje

U zeleného čaje platí vždy, že méně znamená více. Zatímco černý čaj by měl být zalíván čerstvě uvařenou vodou, tak zelený by se měl zalít převařenou vodou, ale chvíli odstátou. Tak totiž vynikne jeho chuť i kladný přínos do našeho života.

Teplý čaj

Uvařte čerstvou vodu, sejměte kotlík ze zdroje tepla, nechte asi minutu stát a zalijte čaj. Zaléváte–li konvičku, tak ji předehřejte (vypláchnutím teplou vodou například).

Každý druh čaje se nechává louhovat jinak, doporučují se 2-3 minuty. U našich čajů doporučujeme minuty 3, ale vše závisí také na tom, jak silnou chuť tříslovin máte rádi. Podávat samozřejmě bez cukru a mléka. Možná s kapkou citronu.

Ledový čaj

(vhodný zejména v létě, dodá energii a mírně zchladí)

Množství čaje odpovídající dvěma čajovým lžičkám zalijte ze čtvrtiny horkou vodou, nechte louhovat 5 minut. Potom slejte do sklenice naplněné ledem a podávejte.
V horkém létě je možno doplnit o kapku ovocného džusu či kouskem čerstvého ovoce. A samozřejmě bez cukru.

(tip na přípravu tradičního zeleného čaje: honeybush.cz
foto: Google.com)

27.3.2006 12:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist